Σάββατο, 21 Μαΐου

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή της μέσα από τη φυλακή

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της μέσα από τη φυλακή στον Γιώργο Σόμπολο και το Star.

Η 33χρονη προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, σημείωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο πως «κατηγορείται μόνο με ενδείξεις» για τον χαμό της πρωτότοκης κόρης της.

«Οι σκέψεις μου είναι πάντα στα παιδιά. Πάντα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι εκείνη την ημέρα θα γίνεται όλο αυτό το πράγμα. Να με κατηγορούν για τον θάνατό της, για τον θάνατο της Ιριδούλας. Δεν αντέχεται Γιώργο. Έχω μείνει μόνη μου εδώ, και έχω βάλει τον εαυτό μου σε μία σειρά τις σκέψεις μου και τα λάθη που έχω κάνει. Δεν βρίσκω κάτι να έχω κακό στα παιδιά έστω μία αφορμή. Προσπαθώ να σκεφτώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου σε κάτι και δεν βρίσκω. Θα μου πεις κανένας δεν θα έβρισκε. Το θέμα είναι ότι με παρουσιάζουν ως έναν άνθρωπο και μιλάνε άτομα που δεν με γνωρίζουν. Μιλάνε και με παρουσιάζουν ως τέρας» ανέφερε αρχικά.

«Κατηγορούμαι με ενδείξεις για την Τζωρτζίνα» υπογράμμισε για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει, αν αποδειχθεί ότι είναι εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας, είπε: «Θεωρώ και πιστεύω μέσα μου ότι δεν θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι τέτοιο. Από μένα δεν υπάρχει αυτό. Από μένα δεν υπάρχει αυτό, από κανέναν αυτό. Και να ξεκαθαρίσω και κάτι, εμείς πήραμε μία ιατροδικαστική. Εμείς δεν κάναμε επίθεση ούτε στον κ. Αγαπητό, κάναμε κατά παντός υπευθύνου και ο λόγος ήταν να μας πει ο οποιοδήποτε υπεύθυνος από που προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Φάρμακο; Καρδιολογικό; Αυτή την απάντηση ψάχναμε.

Όσο για την ιατροδικαστική, δε φέραμε καμία αντίρρηση για τα αίτια θανάτου που έβγαλαν. Εμείς όταν πήραμε την ιατροδικαστική με τον Μάνο, αποφασίσαμε ότι κάποιος πρέπει να απαντήσει από που προέκυψε η ηπατική ανεπάρκεια. Μα θα πήγαινα ποτέ, ενώ είχα μία παθολογική αιτία να το κυνηγήσω; Δηλαδή ποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτό; Μετά μου λένε για το πανάκι. Αν είχα κάνει κάτι κακό, θα πήγαινα εγώ να δώσω το πανάκι ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα. Κατ’ αρχήν έχουμε ξεπεράσει τα προσωπικά δεδομένα, τα έχουμε καταρρίψει. Έχει γίνει η ζωή μου με τον Μάνο σίριαλ. Ο Μάνος στη ζωή είναι, μπορεί να ερωτηθεί. Δεν έχουν γίνει ποτέ… Ποτέ αυτά τα πράγματα».

Η στάση του Μάνου Δασκαλάκη

Όταν ρωτήθηκε για τη φράση του Μάνου Δασκαλάκη που επιθυμεί να μπει στο κελί για μισή ώρα μαζί της, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε: «Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά είπε. Είπα ότι δε θα σχολιάσω τη στάση του Μάνου. Αυτό είπα και στους δικηγόρους και αυτό είπα να πουν προς τα έξω. Αφού με ρωτάς όμως… Ο Μάνος… Δεν έχω επικοινωνία. Εγώ είχα τρία τηλεφωνήματα μαζί του, όλα κι όλα μαζί του και μετά έκοψε την επικοινωνία. Δε μπορώ να ξέρω πώς σκέφτεται ο Μάνος. Αν η μάνα των παιδιών του του είχε σκοτώσει τα παιδιά , ή έστω το ένα από τα τρία, και αυτός το έχει πάρει τόσο χαλαρά, τι να πω… Εγώ έκανα κάποιες προσπάθειες που ήταν άκαρπες. Η στάση του είναι ανεξήγητη».

Όπως είπε η 33χρονη, περίμενε… κάτι παραπάνω από τη στάση του εν διαστάσει συζύγου της και το λιγότερο -όπως είπε- που μπορεί να της κάνει είναι να τη ρωτήσει “γιατί εμένα; γιατί τα παιδιά μας;”.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης της Ρούλας Πισπιρίγκου:

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης της Ρούλας Πισπιρίγκου:

Διαβάστε επίσης