Σάββατο, 21 Μαΐου

Δημήτρης Λιγνάδης: Αλκοόλ και χασίς με ανήλικους στο σπίτι του – Όσα έγιναν σήμερα στη δίκη

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Όπως διαβάζουμε στο Newsit, στενός, εφηβικός φίλος του πρώτου καταγγέλλοντα, αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος έχει μηνύσει τον σκηνοθέτη για βιασμό σε ηλικία 16 ετών, κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεση του, πως παρουσία του, ενώ τότε βρισκόταν στην ηλικία των 14-15 ετών, ο πρώτος καταγγέλλοντας συναντήθηκε τρεις φορές με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος εξαρχής επιμένει στην αθωότητα και υποστηρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με τους καταγγέλλοντες. Ο μάρτυρας κατάθεσε στο δικαστήριο πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κάλεσε την παρέα των ανηλίκων σπίτι του μετά από παράσταση και τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικά.

Η περιγραφή του μάρτυρα άρχισε από τη στιγμή της πρώτης του επαφής με τον κατηγορούμενο τον Σεπτέμβριο του 2010.

«Γνωρίζω τον κατηγορούμενο μέσω του φίλου μου, του Αλί. Τον γνώρισα όταν πήγαμε να τον πάρουμε (σ.σ. τον Αλί) από το αεροδρόμιο την 1η Σεπτεμβρίου 2010. Πριν από το Καλοκαίρι του 2010, ο Αλί, μέσω facebook γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο. Είχε μία τρέλα να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός. Του είχε πει ο ξάδελφος του ότι ο κατηγορούμενος είναι γνωστός και μπορεί να τον βοηθήσει».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Αλί έκανε αίτημα φιλίας στον κατηγορούμενο και μετά ξεκίνησαν να μιλάνε, καθώς είχε «τρέλα» με το τραγούδι και την ηθοποιία και ήθελε να γίνει γνωστός.

Πρόεδρος: Τι επιζητούσε ο Αλί από την επαφή του με τον κατηγορούμενο;

Ο Αλί τον προσέγγισε διότι ο ξάδελφος του, του είχε πει ότι είναι γνωστός, «μεγάλος» και βοηθούσε παιδιά στο Μεταξουργείο να κάνουν κάτι στη ζωή τους. Από τη στιγμή που είχε την τρέλα που είχε. Πιστεύω ότι ήθελε να γνωριστεί μαζί του για να πάρει εφόδια και βάσεις είτε ως ηθοποιός είτε ως τραγουδιστής. Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να τον βοηθήσει μέσω διασυνδέσεων. Τον ενδιέφερε πιο πολύ το τραγούδι, το λαϊκό αλλά και η ηθοποιία του άρεσε πάρα πολύ.

Πρόεδρος: Ήθελε να ασχοληθεί και με την μόδα ο Αλί;

Μάρτυρας: Ναι, είχε κάνει και βιβλίο στην Αίγυπτο, μου το είχε δείξει.

Πρόεδρος: Ο Αλί είχε σχέσεις με άτομα του ίδιου ή διαφορετικού φύλου;

Μάρτυρας: Ναι είχε σχέσεις, με άτομα διαφορετικού φύλου. Τότε είχε την πρώτη του αγάπη.

Πρόεδρος: Είχε εκδηλώσει ότι του άρεσε το ίδιο φύλο;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ.

Μετά τη συνάντηση τους στο αεροδρόμιο, ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος τους πήγε με το αυτοκίνητο του στο Ολυμπιακό χωριό που έμεναν. «Πήγαμε στο Ολυμπιακό χωριό, καθίσαμε, ο Αλί είχε φέρει γλυκά από την Αίγυπτο και ο κατηγορούμενος ένα μπουκάλι τζιν. Καθίσαμε, μιλήσαμε, μας εξήγησε ποιος είναι, τι διασυνδέσεις είχε, ότι ήταν στο χώρο του θεάτρου. Μας είπε γενικά ότι είχε γνωστούς. Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε συζήτηση γενικού περιεχόμενου. Μας εξήγησε ότι είναι σκηνοθέτης, ότι παίζει στο θέατρο, ότι είχε γνωστούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς. Συζητάγαμε επίσης για το σχολείο, εάν έχουμε κοπέλες. Κάναμε χρήση αλκοόλ. Ήπιαμε από ένα ποτήρι εγώ και ο φίλος μου. Γύρω τις 4, δύο ώρες πριν ξημερώσει, φύγαμε. Εμένα το σπίτι μου ήταν δίπλα ακριβώς και ο φίλος μου, θα έμενε μαζί μου. Σε εκείνη την ηλικία των 14-15 ετών νομίζαμε ότι ήμασταν βασιλιάδες. Θεωρήσαμε ότι δε θα γίνει κάτι κακό εάν αφήναμε μόνο του τον Αλί με τον κατηγορούμενο, γιατί να γίνει άλλωστε;».

Αλκοόλ και χασίς

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο διαμέρισμα, ο μάρτυρας περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος πρόσφερε στην παρέα των ανηλίκων αλκοόλ και χασίς.

«Αρχικά μας πρόσφερε αλκοολούχα ποτά. Συζητάγαμε για την παράσταση. Μετά από λίγο μας έβγαλε ένα τσιγαριλίκι το οποίο καπνίσαμε. Μετά είχαμε μία πιο χαλαρή αίσθηση. Γελάγαμε με όλα. Ο κατηγορούμενος θυμάμαι χαρακτηριστικά έπαιζε με ένα ελατήριο. Τότε μας λέει «δεν πάμε μέσα όλοι μαζί, να πάμε να χαλαρώσουμε, να κάνουμε και μια παρτούζα;». Μας λέει τότε ο φίλος μας, ο οποίος ήταν νηφάλιος, «πάμε να φύγουμε». Μας έλεγε ο κατηγορούμενος, αφήστε το κορίτσι να μείνει εδώ. Από εκείνη στιγμή εγώ είπα ότι δε θέλω να πάω ξανά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Δεν ήθελα να έχω έκτοτε επαφή με τον κατηγορούμενο. Έλεγα και στον Αλί να προσέχει».

Ο μάρτυρας υποστήριξε στην κατάθεση του πως τελικά πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί στον Αλί, ένα χρόνο πριν, στις αρχές (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2021) όταν κι εκείνος αποφάσισε να προσφύγει στις δικαστικές αρχές.

«Μου είπε στο τηλέφωνο ότι θα κάνει μήνυση στον κατηγορούμενο και θα μου πει κάτι που είχε συμβεί τότε. Μου είπε γενικά τι είχε γίνει. Μου εξήγησε ότι τον βίασε. Ο Αλί δεν είναι ομοφυλόφιλος, δεν είχε βλέψεις με το ίδιο φύλο. Του είπα τότε «που πας να μπλέξεις;» και του είπα πως δεν ήθελα να εμπλακώ. Μετά από καιρό τον πήρα ξανά να δω πως είναι και κάποια στιγμή μου είπε ότι είχε κάνει μήνυση και με έχει προτείνει για μάρτυρα. Του είπα τότε ότι θα έρθω να πω την αλήθεια μου και θα σε υπερασπιστώ».

Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Πως εξηγείτε ότι ο Αλί και εσείς, επιδιώκατε να κάνετε παρέα με τον κ. Λιγνάδη, με ένα μεγάλης ηλικίας άνθρωπο σε σχέση με εσάς, που τότε που ήσασταν 14-15 ετών;

Μάρτυρας: Συνεχής παρέα δεν υπήρχε, τουλάχιστον εγώ δεν είχα. Ένας άνθρωπος που είναι ηθοποιός μπορεί σε ένα παιδί 14 χρόνων να του τάξει «τα αυγά και τα πασχάλια» και να τον κάνει να νιώσει Θεός.

Υπεράσπιση (Αλέξης Κούγιας): Πώς μπορούσατε να κάνετε παρέα με έναν μεγάλο άνθρωπο σε αυτήν την ηλικία;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε, φάγαμε πολύ μεγάλη τιμωρία όταν έγινε αυτό διότι ήμασταν από συντηρητική οικογένεια.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, ο εισαγγελέας ζήτησε να διαταχθεί η κλήτευση των τριών ατόμων που συνόδευαν τον ηθοποιό στην Επίδαυρο χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την παρουσία τους στη διαδικασία. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση αιτήθηκε μαζί με τα πρόσωπα αυτά να κλητευθεί και η γνωστή του μάρτυρα που του πρότεινε να έρθει σε επαφή με την κυρία Κουρτέση, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Μαΐου 2022.

Πηγή: Newsit

Διαβάστε επίσης