Σάββατο, 21 Μαΐου

Πάτρα: Αποκαλύψεις-σοκ για το θάνατο των τριών παιδιών – Τελευταίες εξελίξεις

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας μίλησαν στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο οι κ.κ. Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος, και Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος.
Η αποστολή, τα επόμενα 24ωρα, από πανεπιστημιακό ιστοπαθολογικό εργαστήριο των Ιωαννίνων στους ιατροδικαστές της Αθήνας, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, των «πλακιδίων» με τους ιστούς της καρδιάς της άτυχης Ίριδας που πέθανε υπό άγνωστες συνθήκες στις 21 Μαρτίου 2021 στην οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα, θα αποτελέσει ένα από τα κύρια βήματα για την πλήρη διαλεύκανση της δραματικής υπόθεσης με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της ήδη προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

«Η υπεράσπιση αναζητεί τεχνικά στοιχεία για να αποδείξει ότι υπάρχουν κενά στην αποδεικτική διαδικασία για το θάνατο της Τζωρτζίνας»
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Φαίνεται ότι είναι ένα πολύ καλά στημένο έγκλημα που οικοδομήθηκε σε κενά στην αλυσίδα του συστήματος από το θάνατο κιόλας του πρώτου παιδιού. Πρέπει να βασιζόμαστε στη λογική. Η πλευρά της υπεράσπισης αναζητεί στοιχεία τεχνικά, που έχουν να κάνουν με την ιατροδικαστική επιστήμη, ώστε να δείξει ότι υπάρχουν κενά σε ό,τι αφορά στην αποδεικτική διαδικασία για το θάνατο της Τζωρτζίνας και πώς συνδέεται με το χέρι τρίτου», σημείωσε ο κ. Μαρακάκης.

«Νομίζω ότι είναι καλά δεμένη αυτή η ιστορία. Το Ανθρωποκτονιών εργάζεται πυρετωδώς, ανακρίνει όσους πρέπει να μιλήσουν, οι ιατροδικαστές κατά τη γνώμη μου έχουν φτάσει σε πορίσματα και θα ανακοινωθούν, οπότε μένει μόνο να ακούσουμε το τελικό πόρισμα. Το δεύτερο θέμα είναι η παγερή ηρεμία και η αποστασιοποίηση των γονιών», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σούρας.

«Είχα κάνει έκκληση στην κ. Πισπιρίγκου να σιωπήσει, πιστεύοντας ότι θα ήταν η καλύτερη λύση και για την ίδια. Στο σύζυγο είπα ότι όταν έχεις τρία παιδιά που πεθαίνουν και δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, πρέπει να αναρωτηθείς γιατί γίνεται αυτό το πράγμα και να το ψάξεις. Τώρα εμείς μιλάμε επειδή κάποιοι δεν ασχολήθηκαν από πριν. Αυτό που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι οι ζωγραφιές και τα λόγια της μικρής Τζωρτζίνας που βρέθηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πιθανό να ανοίξει το κατηγορητήριο για πλημμελήματα ακόμα και σε υπηρεσιακούς παράγοντες»
«Το κενό στο σύστημα, επειδή φαίνεται ότι μπήκαν πολλά πράγματα κάτω από το χαλί σε κρίσιμο χρόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες, θεωρώ ότι θα υπάρξει αυτεπάγγελτη διαδικασία και πιθανόν να ανοίξει το κατηγορητήριο για πλημμελήματα ακόμα και σε υπηρεσιακούς παράγοντες», είπε ο κ. Μαρακάκης.

«Η γυναίκα αυτή, με την εξωστρέφεια που δείχνει, φαίνεται σα να ζει το όνειρό της. Αν δε διεκδικήσει το ακαταλόγιστο, είναι πολύ πιθανό να γράψει και βιβλίο για να εξαργυρώσει τη φήμη της», πρόσθεσε.

«Να μην τολμήσει κανείς να ζητήσει το ακαταλόγιστο»
«Αυτοί οι άνθρωποι ζουν τη διασημότητά τους, χωρίς να ξέρουν ότι είναι ήρωες του κακού. Η παρουσία μου στις τηλεοράσεις έχει αυτό το σκοπό. Να μην τολμήσει κανείς να ζητήσει το ακαταλόγιστο. Αυτή η τακτική πρέπει πλέον να εξαφανιστεί. Θέλω να πιστεύω ότι και αν ζητηθεί δε θα υπάρξει συνάδελφος που να γράψει τέτοια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», απάντησε ο κ. Σούρας.

«Η ανακρίτρια θα ζητήσει συμπληρωματική κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη»
«Είναι πολύ εύκολο να ανοίξει το κατηγορητήριο και για τον κ. Δασκαλάκη. Πιστεύω ότι η ανακρίτρια θα ζητήσει και συμπληρωματική του κατάθεση», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαρακάκης.

Διαβάστε επίσης