Παρασκευή, 1 Ιουλίου

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατό του – Τα δημοσιεύματα από τα διεθνή media

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ο Έλληνας μουσικός και συνθέτης της ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής, γνωστός και ως Vangelis νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στη Γαλλία με κορονοϊό.

Την είδηση επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου» ανέφερε η ανακοίνωση. Τα μεγαλύτερα media του κόσμου γράφουν για τον θάνατο του σπουδαίου Vangelis.

Τα διεθνή media για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Το Reuters ήταν από τα πρώτα ειδησιογραφικά πρακτορεία που μετέδωσαν την είδηση. «Κάποτε ο Vangelis είπε ότι το μουσικό κομμάτι, που του χάρισε ένα Όσκαρ και ήταν στην κορυφή των charts για εβδομάδες, ήταν εν μέρει ένας φόρος τιμής στον πατέρα του, ο οποίος ήταν δεινός ερασιτέχνης δρομέας», αναφέρει στο τηλεγράφημά του. «Είναι απλώς ένα άλλο μουσικό κομμάτι», είπε σε μια συνέντευξή του, συνεχίζει το ειδησιογραφικό πρακτορείο.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) με έκτακτο τηλεγράφημά του μετέδωσε ότι παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτης Vangelis έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών, κάνοντας εκτενή αναφορά στο έργο του.

Για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου έγραψαν επίσης το Rolling Stone και το Variety, αναφέροντας – εκτός από το σπουδαίο έργο του – το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με εκτενή τους δημοσιεύματα, στον θάνατο του Vangelis αναφέρθηκαν επίσης η Daily Mail και η Whashinghton Post, παρουσιάζοντας τους σταθμούς της μεγάλης του καριέρας.

Διαβάστε επίσης