Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου

“Σήμερα τα ξημερώματα «έφυγε»….” – Πένθος για τον Αντώνη Κανάκη

Αποχαιρέτησε ένα δικό του πρόσωπο

Από τη ζωή έφυγε το πρωί της Πέμπτης 8/9 σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Βολωνάκης μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο δημοσιογράφος χώρος πενθεί ενώ μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Αντώνης Κανάκης.

Ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα συγκεκριμένα προχώρησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση για να τον αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο.

Η ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για τον χαμό του Νίκου Βολωνάκη
«31 χρόνια πριν, από το 1991 έως το 1995 ήμουν στην ΕΡΤ 3, με μουσικές εκπομπές και βέβαια με το αγαπημένο «Comfuzio». Εκεί γνώρισα, συνεργάστηκα και εκτίμησα τον Νίκο Βολωνάκη. Σήμερα τα ξημερώματα «έφυγε». Ένιωσα απλά την ανάγκη να εκφράσω τη λύπη μου για την απώλεια αυτού του ευγενικού και πολιτισμένου ανθρώπου» έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του ο Αντώνης Κανάκης.

 

Ποιος ήταν ο Νίκος Βολωνάκης που έφυγε σήμερα από την ζωή
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με αντικείμενο τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Το Βήμα και Τα Νέα, ενώ το 1982 άρχισε η δημοσιογραφική διαδρομή του στην ΕΡΤ, η οποία κυριάρχησε στην επαγγελματική ταυτότητά του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή του Νίκου Βολωνάκη στη δραστηριότητα της ΕΣΗΕΜ-Θ ήταν πολυετής και πολύπλευρη.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ και τα τελευταία χρόνια υπήρξε δραστήριο μέλος στη διοίκηση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης.

Ο Νίκος Βολωνάκης υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σφράγισαν με τη δράση τους τη δημοσιογραφία στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.