Close Menu
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Facebook X (Twitter) Instagram
Τρίτη, 1 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
Hallocy
  • Home
  • New Songs
  • Stories to Songs
  • Music Clips
    • Instrumental
    • Stories to Songs
    • Behind the Scenes
  • Instrumentals
  • Behind the Scenes
  • Motivation
  • Animated movies
Hallocy
Home » Πάτρα: Σε 36χρονο με μηχανική υποστήριξη η καρδιά του 22χρονου ποδοσφαιριστή
Stories to Songs

Πάτρα: Σε 36χρονο με μηχανική υποστήριξη η καρδιά του 22χρονου ποδοσφαιριστή

Hallocy.comBy Hallocy.com11/01/202336 Views
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

Το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί στο Λαϊκό και οι κερατοειδείς χιτώνες στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών

Δώρο ζωής σε έναν 36χρονο ο οποίος ζούσε μέχρι σήμερα με μηχανική υποστηρίξη θα δώσει ο 22χρονος ποδοσφαιριστής από την Πάτρα, Δημήτρης Σκόνδρας, ο οποίος κατέληξε στο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Η μεταμόσχευση της καρδιάς του 22χρονου Δημήτρη στον 36χρονο λήπτη θα γίνει στο Ωνάσειο μετά την αφαίρεσή της μετά από ειδική χειρουργική επέμβαση το πρωί της Τετάρτης (11/1).

Σύμφωνα με πληροφορίες το ήπαρ του 22χρονου θα λάβει ασθενής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί θα δοθούν σε ασθενείς στο Λαϊκό και οι κερατοειδείς χιτώνες στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο, ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του που διατηρεί στην Πάτρα και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία όπου και διασωληνώθηκε και δυστυχώς δεν τα κατάφερε με τους γονείς του να αποφασίζουν να προχωρήσουν σε δωρέα οργάνων.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε.

Οι γονείς του άτυχου 22χρονου δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Η τάση με τις δωρεές οργάνων τον τελευταίο καιρό
Η απώλεια ενός ακόμα νέου παιδιού, έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες του 16χρονου Διονύση στον Λάλα Ηλείας, του 18χρονου Γρηγόρη από το Αγρίνιο, του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά και της 21χρονης Εμμανουέλας Καριωτάκη από την Κρήτη.

Τόσο η οικογένεια του 18χρονου Γρηγόρη που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Αγρίνιο, όσο και του 6χρονου Θωμά που έπαθε ανακοπή καρδίας στο σπίτι του στα Γρεβενά αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά τους και να δώσουν ζωή σε άτομα που είχαν ανάγκη, όπως τον 14χρονο Άγγελο, έναν από τους λήπτες των οργάνων που διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια στα 4 του χρόνια και αναγκαζόταν να υποβάλλεται διαρκώς σε αιμοκαθάρσεις.

Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του μικρού Θωμά, του οποίου οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν στην Ελλάδα, ενώ για την καρδιά, τους πνεύμονες και το ήπαρ βρέθηκαν λήπτες στην Ιταλία. Οι γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία που συμμετείχαν για την αφαίρεση οργάνων του 6χρονου, κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν έτσι το αγοράκι και τους γονείς του, για την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά του.

Φυσικά είχε προηγηθεί η απόφαση των γονέων της Εμμανουέλας Καριωτάκη η οποία κατέληξε όταν ένα αμάξι την παρέσυρε και τη χτύπησε δύο φορές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η δωρεά οργάνων της 21χρονης Κρητικιάς φοιτήτριας στάθηκε η αιτία για αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, οπού εγγράφηκαν 1000 νέοι δωρητές οργάνων μέσα σε λίγες μέρες, κάνοντας μία κορύφωση στη συνήθως οριζόντια γραμμή στο ρυθμό της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας.

Πάντως η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.)

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αναλογία του αριθμού μεταμοσχεύσεων από πτωματικούς δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ελλάδα είναι 4,1 δότες για το έτος 2018, 4,8% για το 2019 και περίπου 5% το 2020, την στιγμή που στην Ισπανία είναι πάνω από 40%, στην Κροατία 33.3%, στο Βέλγιο 30,5% και στη Μάλτα 30%.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη πτώση σε δωρεές και μεταμοσχεύσεις πανελληνίως, κάτι που οφείλεται κυρίως στην απροθυμία των συγγενών να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων προσφιλών τους προσώπων που χάθηκαν.

Η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι από έναν δότη μπορεί να σωθούν έως και 8 ζωές, που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα τα ποσοστά δωρεάς οργάνων είναι δραματικά χαμηλά. Είναι ενδεικτικό πως από τους 12.000 νεφροπαθείς στην Ελλάδα είναι ενταγμένοι στη λίστα για μεταμόσχευση μόνο οι 1.300, με το μέσο όρο αναμονής να είναι 9 χρόνια.

Με πληροφορίες από tempo24.news και ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης

Previous ArticleΠρίγκιπας Χάρι: Γεννήθηκα για την περίπτωση που ο Ουίλιαμ χρειαζόταν κάποιο… όργανο
Next Article Αλέξης Κούγιας – Πέτρος Κουσουλός: Απίστευτος καβγάς on air – «Παλιονούμερο, κάτσε εκεί με τις κατίνες»

Related Posts

30 Views

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025 Music Clips 30 Views
16 Views

Όταν οι Φίλοι Εξαφανίζονται στα Δύσκολα – Βίντεο

23/04/2025 Music Clips 16 Views
8 Views

Δεκαπέντε Χρόνια Φιλίας: Μια Ιστορία Πιο Πλούσια από Χρυσάφι – Βίντεο

22/04/2025 Stories to Songs 8 Views




Find us on:
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter




Latest News

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025

Read More




Most Popular

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025

Η Μόνα Λίζα Ζωντανεύει το 2025 με Ένα Μοντέρνο Ποπ Τραγούδι!

25/04/2025

“Η Περιπέτεια του Γουίσκερ Μπόνκο ΜακΦίσαλοτ από το Ψάρεμα στο Τραπέζι”

24/04/2025




About HalloCy
About HalloCy

Welcome to HalloCy, where creativity meets technology! I’m a former journalist turned AI creator, passionate about transforming stories, emotions, and ideas into music, animations, and short films. Using cutting-edge AI tools, I craft original songs, captivating animations, and cinematic shorts that bring imagination to life.
My favorite part? Turning your stories into songs and music videos through my "Stories to Songs" project—where you share your real-life experiences, and I create a personalized song and video just for you. Explore my creations under New Songs, Animations, Short Films, and Music Clips, or dive into Behind the Scenes to see how I use AI to make it all happen. Looking for a spark of inspiration? Check out Motivation for uplifting stories and insights tied to my creative journey.
Join me in this exciting adventure of storytelling, music, and art—let’s create something beautiful together!

Επικοινωνία: [email protected]

Follow Us

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok SoundCloud
Popular Posts

«Born to the Stars of ’75»: Ένα Disco Ταξίδι στη Μαγεία του 1975 στο hallocy.com

29/04/2025

Ελληνες Ηθοποιοί του Παλιού Χρυσού Κινηματογράφου… σαν Μικρά Παιδάκια!

27/04/2025

Ένα Τραγούδι για την Εντίθ Πιάφ: «The Spotlight Never Dims»

26/04/2025
Copyright 2017. Hellocy.com | Handcrafted By Competitive Edge Digital
  • Home
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Get In Touch

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkRead more