Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Νέα κίτρινη προειδοποίηση από Μετεωρολογική για ισχυρές καταιγίδες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία με ισχύ μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Η προειδοποίηση αφορά σε ισχυρές καταιγίδες που πιθανό να επηρεάσουν την περιοχή, με την ένταση της βροχής να ξεπερνά τοπικά τα 35 χιλιοστά την ώρα.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ενημερώνει με ανακοίνωση πως παρουσιάζεται πυκνή ομίχλη σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Επισημαίνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις, στις περιοχές όπου επικρατεί ομίχλη, η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, γι’ αυτό και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης καλούνται οι οδηγοί να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Σύμφωνα με το πρωινό δελτίο που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, οι οποίες πιθανό να είναι ισχυρές. Αργά το απόγευµα ο καιρός θα σηµειώσει βελτίωση. Σε καταιγίδα οι άνεµοι δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές. Αργά το απόγευµα και κυρίως τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ αργότερα τη νύκτα δυνατό να πέσει χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τους µέσους κλιµατικούς όρους.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένεται χιονόνερο ή χιόνι. Τη νύκτα αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, αλλά θα κυµανθεί κοντά στους µέσους κλιµατικούς όρους.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, παραµένοντας όµως κοντά στους µέσους κλιµατικούς όρους.

 

 

Διαβάστε επίσης