Πέμπτη, 9 Ιουλίου

Eurovision 2020: Έκτακτη ανακοίνωση της EBU – Πώς θα διεξαχθεί λόγω κορωνοϊού

Ανακοίνωση για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision εξέδωσε η EBU

Ανακοίνωση για την Eurovision 2020 εξέδωσε η EBU, διευκρινίζοντας πώς θα διεξαχθεί φέτος λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η EBU παρακολουθεί στενά την κατάσταση αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και ενημερώνεται συνεχώς για τις νεότερες συμβουλές και οδηγίες από τον ΠΟΥ και τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Ολλανδούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς NPO, NOS και AVROTROS και το Δήμο του Ρότερνταμ για να διερευνήσουμε διάφορα πιθανά σενάρια για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020».

Η EBU διευκρινίζει ωστόσο πως «με 2 μήνες να απομένουν μέχρι τα 3 live show στις 12, 14 και 16 Μαΐου και με μια ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση τόσο στην Ολλανδία όσο και στους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις».

«Με αυτό το πνεύμα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε ως ομάδα για την προετοιμασία του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ». αναφέρει χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του κρατικού φορέα της Σλοβενίας RTVSLO Natalija Gorscak.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Ahmed Aboutaleb, ανέφερε ότι επιθυμεί οποιαδήποτε απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision να γίνει μέχρι τις 5 ή 6 Απριλίου, μέχρι δηλαδή την ημερομηνία που οι διοργανωτές σκοπεύουν να αρχίσουν να κατασκευάζουν τη σκηνή της Eurovision 2020 μέσα στο Rotterdam Ahoy.

 

Διαβάστε επίσης