Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου

Πώς να προστατεύσεις το κινητό σου από τον κορωνοϊό;

Χρήσιμες συμβουλές για να μην ανησυχείς με τον καθαρισμό του κινητού σου λόγω κορωνοϊού

Σε περίπτωση που κάποιος έχει είτε κορωνοϊό είτε την κοινή γρίπη και ακουμπήσει μια επιφάνεια ή ένα πόμολο, τότε ο ιός θα μεταφερθεί εκεί. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και με το κινητό.

Εάν, δηλαδή, ο ασθενής ακουμπήσει το κινητό και στη συνέχεια κάποιος άλλος αγγίζει την ίδια επιφάνεια, τότε είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί ο ιός. Μάλιστα, όσον αφορά την οθόνη του κινητού, ο ιός μπορεί να παραμείνει εκεί μέχρι και αρκετές ώρες μετά την αρχική μετάδοση.

Η πρώτη και βασική συμβουλή που ακούμε συχνότατα τις τελευταίες μέρες είναι φυσικά να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας. Μπορεί να ακούγεται κάπως «τυπικό», αλλά αυτή η μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ουσιαστική για τη μη περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Επομένως, τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το κινητό μας – και κατ’επέκταση εμάς τους ίδιους – από τον κορωνοϊό;

1. Η πρώτη και βασική συμβουλή που ακούμε συχνότατα τις τελευταίες μέρες είναι φυσικά να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας. Μπορεί να ακούγεται κάπως «τυπικό», αλλά αυτή η μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας μπορεί πράγματι να αποδειχθεί ουσιαστική για τη μη περαιτέρω μετάδοση του ιού.

2. Βάλε μία θήκη κινητού: Όταν το κινητό προστατεύεται από θήκη, τότε είναι πολύ πιο εύκολος ο καθαρισμός του. Βέβαια, εξίσου σημαντικό είναι αυτή η θήκη να μπορεί να πλυθεί, δηλαδή να απολυμαίνεται μια-δυο φορές τη μέρα.

3. Καθάρισε το κινητό σου: Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Apple, είναι απολύτως αποδεκτό να καθαρίζουμε το κινητό μας με προϊόντα που περιέχουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη, με την προϋπόθεση φυσικά ότι αυτά τα προϊόντα δεν μπαίνουν στις θύρες του τηλεφώνου.

Μερικά ακόμη tips που πρέπει να τα έχουμε γενικά υπ’όψιν μας όσον αφορά τον καθαρισμό του κινητού είναι τα εξής:

• Χρησιμοποίησε μαλακά πανάκια που δεν αφήνουν χνούδια. Μη χρησιμοποιείς χαρτί τουαλέτας γιατί μπορεί να γρατσουνίσει την επιφάνεια.

• Βγάλε το κινητό από τη φόρτιση πριν αποφασίσεις να το καθαρίσεις.

• Απόφυγε τα λευκαντικά και άλλα προϊόντα που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συσκευή σου.

Με πληροφορίες από Fast Company

 

Διαβάστε επίσης