Σάββατο, 4 Ιουλίου

Νέο κρούσμα κορωνοϊού, ηλικιωμένος που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου

Νέο κρούσμα κορωνοϊού, ηλικιωμένος ασθενής που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου . Συγκεκριμένα, αλλοδαπός ηλικιωμένος που από τις 3 Φεβρουαρίου νοσηλεύεται στο ΓΝ Πάφου εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου, Σπύρο Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως ο αλλοδαπός που είναι προχωρημένης ηλικίας το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου.

Στον ηλικιωμένο, συνέχισε, λήφθηκαν δείγματα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ασθενής είναι θετικός στον κορωνοϊό και ότι αποτελεί ένα από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο αλλοδαπός, που τις τελευταίες μέρες φέρεται να δέχτηκε επισκέψεις από συγγενικά του πρόσωπα στο Νοσοκομείο Πάφου, αναμένεται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα πρέπει να απολυμανθεί και οι νοσηλευόμενοι να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία ή κλινικές.

Ο κ. Σπύρου ανέφερε πως αναμένεται ομάδα από την Λευκωσία για την λήψη περαιτέρω μέτρων.

Σημειώνεται πως σε σχέση με την διαχείριση του κρούσματος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε συνεργασία με την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει στον καταρτισμό πλάνου δράσης, που μεταξύ άλλων προνοεί την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς εντός του νοσοκομείου και του στενού οικογενειακού του κύκλου, το κλείσιμο του νοσοκομείου για το κοινό και την απολύμανση των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων.

 

Διαβάστε επίσης