Τετάρτη, Μάιος 27

Από ιχνηλάτηση τα 2 από τα 3 νέα κρούσματα… Από τη συγκάτοικο της στη Βουλγαρία κόλλησε τον ιό η μία γυναίκα

Στα 49 συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας – Από ιχνηλάτηση τα 2 – Κόλλησε από τη συγκάτοικος της στη Βουλγαρία η μία γυναίκα

Μικρός ήταν -ευτυχώς- ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας.

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 49.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Δύο άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες. Όπως πληροφορείται η Cyprus Times το ένα αφορά επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Λάρνακα και το δεύτερο αφορά γυναίκα 32 ετών που ήρθε από τη Βουλγαρία έχοντας τον ιό. Όπως διαπιστώθηκε είχε νοσήσει η συγκάτοικος της εκεί.
Ένας 31χρονος που είχε επιστρέψει από το εξωτερικό (Βέλγιο), παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασε συμπτωματολογία.
Όπως ξεκαθαρίζεται από το Υπουργείο Υγείας, τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση, δεν αφορούν επαφές του ατόμου που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πάφου και νόσησε με κορωνοϊό.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Προειδοποίηση ότι αχρείαστες εξετάσεις μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα

Όσον δε αφορά στη διενέργεια της εργαστηριακής ανάλυσης, τονίζεται ότι η δειγματοληψία καθορίζεται βάσει πρωτοκόλλων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα και κατόπιν ιεράρχησης των πραγματικών αναγκών. Ως εκ τούτου, καλούνται οι πολίτες να εμπιστεύονται την κρίση των επαγγελματιών υγείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε παγκόσμιο επίπεδο ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εργαστηριακή ανάλυση έχει αρχίσει να παρουσιάζει ελλείψεις. Αχρείαστες εξετάσεις μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα σε συμπολίτες μας που το χρειάζονται πραγματικά.

Τέλος, με την ευκαιρία, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει απευθύνει κάλεσμα στην ιατρική κοινότητα για εκδήλωση ενδιαφέροντος για παροχή επιστημονικής βοήθειας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Υπουργείο Υγείας προσβλέπει στη θετική ανταπόκριση των ιατρών, αφού σε παρόμοιες περιπτώσεις η ιατρική κοινότητα έχει δείξει επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας είναι ευθύνη όλων.

cyprustimes.com

Διαβάστε επίσης