Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Πρώτος θάνατος στα κατεχόμενα από τον κορωνοϊό

Καταγράφηκε σήμερα Σάββατο στα κατεχόμενα ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για 67χρονο Γερμανό, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Τον θάνατο ανακοίνωσε το λεγόμενο υπουργείο Υγείας των κατεχομένων, ενώ σύμφωνα με τα τ/κ μέσα ενημέρωσης είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και συγκεκριμένα χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα στα κατεχόμενα ανέρχονται στα 61, αρκετά εκ των οποίων ήταν από γκρουπ Γερμανών τουριστών που είχα φθάσει στα κατεχόμενα περί τα μέσα Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατοχικές αρχές αποφάσισαν εξάλλου, όπως δέκα πέντε χωριά της χερσονήσου της Καρπασίας από τις δύο χθες το μεσημέρι να τεθούν σε καθεστώς πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω του εντοπισμού συνολικά 13 κρουσμάτων σε τρία χωριά της περιοχής.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα πρόκειται για τα χωριά: Λεονάρισο, Πλατανισσός, Κοιλάνεμος, Αγιος Ανδρόνικος, Βασίλι, Λυθράγκωμη, Βαθύλακας, Νέτα, Άγιος Συμεών, Μελάναγρα, Κοροβεία, Γαληνόπορνη, Αγία Τριάδα, Γιαλούσα, Ριζάρπασο.

Η απόφαση ισχύει για 7 ημέρες και άδεια σε πολύ επείγουσες περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνεται από την «επαρχιακή διοίκηση», όπως έχει ανακοινωθεί.

Διαβάστε επίσης