Τρίτη, 20 Οκτωβρίου

«Οι υπεραγορές και οι παραλίες είναι γεμάτες,στους γάμους θα μεταδοθεί ο ιός;»

Δεν λέει να κοπάσει η αναστάτωση στον τομέα των δεξιώσεων. Ζευγάρια, γονείς αλλά και επιχειρηματίες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για το πώς θα πραγματοποιήσουν οι μεν τις τελετές γάμων και οι δε πώς θα επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Χθες το Υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε το πρωτόκολλο που θα διέπει τις εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων γάμων και δεξιώσεων. Αυτά που ξεχωρίζουν είναι ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ώρα που θα χαιρετούν το ζευγάρι, η μη ύπαρξη πίστας και ο τρόπος σερβιρίσματος ποτών και φαγητών.

Στο Ράδιο Πρώτο και στην Πρώτη Εκπομπή μίλησε η Γιώτα Καπαρή, Εκπρόσωπος Επαγγελματιών Γάμου και Δεξιώσεων η οποία τόνισε ότι το εν λόγω πρωτόκολλο αποτελεί δική τους πρόταση προς το Υπουργείο και ξεκαθάρισε ότι αφορούσε τις δυο τελευταίες βδομάδες του Αυγούστου, νοουμένου ότι με βάση τις αρχικές ανακοινώσεις, όλα τα μέτρα θα αίρονταν την 1η Σεπτεμβρίου. Με βάση ωστόσο τις τελευταίες ανακοινώσεις από πλευράς Υπουργείου τα μέτρα που αφορούν τις εκδηλώσεις είναι σε ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σύμφωνα με την κ.Καπαρή να επηρεαστούν εκατοντάδες άτομα που είχαν προγραμματίσει γάμους το πρώτο 15μερο του Σεπτέμβρη.

«Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να μας απαγορεύεται το απλό δικαίωμα στην εργασία, αφού το επιτρέπουν οι συνθήκες. Δεν δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή.

Κάποιοι πελάτες αντιδρούν και λένε ότι θα ακυρώσουν τον γάμο τους. Θα ξαναδεί το Υπουργείο το θέμα. Όσο περνούν οι μέρες και είμαστε καλύτερα, θεωρώ ότι θα χαλαρώσουν κάποια μέτρα», είπε η κ.Καπαρή.

Σε άλλο σημείο διερωτήθηκε γιατί να υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί μόνο στον δικό τους τομέα την ίδια ώρα που σε παραλίες, μπαρ και υπεραγορές παρατηρείται συνωστισμός. «Οι παραλίες και οι υπεραγορές είναι γεμάτα, στους γάμους θα μεταδοθεί ο ιός; Ίσως να μην δόθηκε η δέουσα προσοχή στο θέμα», είπε.

Αναφορικά με το θέμα της πίστας, η Εκπρόσωπος είπε ότι όλες οι προτάσεις αφορούσαν τα τελευταία δυο Σαββατοκύριακα του Αυγούστου.

«Εισηγηθήκαμε πίστα να χορεύει το ζευγάρι και οι καλεσμένοι να χορεύουν γύρω απ’ τα τραπέζια τους. Κι αυτό όμως ήταν με ημερομηνία λήξης.
Ζητούμε διαβούλευση με Υπουργείο προκειμένου να μην μείνουν εκτεθειμένοι ούτε οι πελάτες μας, ούτε οι επιχειρηματίες», ανέφερε.

«Δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε, άμεσα θα έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους», υπογράμμισε ενώ κληθείσα να απαντήσει για το αν γνωρίζουν ποιοι ακριβώς λαμβάνουν τις αποφάσεις αυτές η κ.Καπαρή είπε ότι είναι αδιευκρίνιστο. «Είναι οι υγειονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου σε συνεργασία με επιδημιολόγους μαζί με μια ομάδα συμβούλων του Προέδρου. Δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι…», κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης