Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Τι ισχύει από αύριο για συναθροίσεις και χώρους εστίασης

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης(22/10) ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας.

Τα νέα μέτρα αφορούν τους πολίτες Παγκύπρια ενώ περαιτέρω μέτρα αποφασίστηκαν σε Πάφο και Λεμεσό, επαρχίες όπου εντοπίστηκαν μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης και αυξημένος αριθμός λοιμώξεων.

Όσον αφορά τον αριθμό συναθροίσεων ισχύουν τα εξής:

*Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία/ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.

*Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 300 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 100 άτομα, ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75.

* Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά κράτηση/τραπέζι/ομάδα σε χώρους εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 6 άτομα.

Διαβάστε επίσης