Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου

Ένοχος ο 23χρονος για την δολοφονία της αδελφής του-Ηθελημένη ανθρωποκτονία

Ένοχος κρίθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ο 23χρονος που οδηγήθηκε στο εδώλιο για την δολοφονία της αδελφής του, Μαρίας Χάρπα, 21 ετών, η οποία έπεσε νεκρή από το όπλο του, το απόγευμα της 5ης Μαΐου στα Κλαυδιά, ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της.

Μετά από ακροαματική διαδικασία, ο 23χρονος κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της ηθελημένης ανθρωποκτονίας και της κλοπής, ενώ ορίστηκε ημερομηνία για αγόρευση για μετριασμό της ποινής, η οποία θα ανακοινωθεί στη συνέχεια, με τον κατηγορούμενο να αντιμετωπίζει πολυετή ποινή φυλάκισης.

Συγκεκριμένα ο νεαρός κατηγορείται ότι στις 5 Μαΐου επέφερε τον θάνατο στην αδελφή του, η οποία βρισκόταν στο δεύτερο μήνα της κύησης της, με παράνομη πράξη, δηλαδή την πυροβόλησε στο κεφάλι με το στρατιωτικό του τυφέκιο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς και πως εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο της 21χρονης, καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης, τα οποία έκοψε με μαχαίρι.

Ο 23χρονος αρνήθηκε τις δύο κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και αυτή της ανθρωποκτονίας, ενώ παραδέχθηκε αυτή που αφορά την κακόβουλη πράξη, ότι δηλαδή έκοψε τα φρένα του οχήματος της αδελφής του.

Υπενθυμίζεται ότι η 21χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα από το στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 του αδελφού της, ενώ βρισκόταν μαζί του στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ενώ καθάριζε το όπλο του αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει στο κεφάλι την αδερφή του, η οποία καθόταν απέναντι του στο σαλόνι του σπιτιού τους, επιφέροντας τον άμεσο θάνατό της.

Διαβάστε επίσης