Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου

Χαλασμός στο πλατό του Πρωινού με Σκορδά – Μπάρμπα! «Έκανες γάμο και παιδιά για να…»

Έντονο το κλίμα ανάμεσα τους λόγω του metoo

Χαλασμός έγινε στο Πρωινό ανάμεσα στην Φαίη Σκορδά και την Βάνα Μπάρμπα, όταν η συζήτηση ήρθε στο κίνημα metoo. Ένας χαρακτηρισμός του Γιώργου Λιάγκα έφερε την έντονη διαφωνία των δυο γυναικών, με την ηθοποιό να την “λέει” στην παρουσιάστρια.

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής χαρακτήρισε το metoo ως την «επανάσταση της καταπιεσμένης γυναίκας». Η πρώην σύζυγός του λοιπόν ανταπάντησε: «Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν είναι αυτό το metoo. Για μένα είναι ότι πέφτει φως σε συμπεριφορές ανδρών που ήταν κρυμμένες» και ρώτησε την καλεσμένη της αν μετάνιωσε για τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη που προκάλεσαν σάλο.

«Μου το λέτε λίγο προβοκατόρικα. Γιατί πρέπει να μετανιώσω για κάτι που πιστεύω. Δεν μπορεί να μην είμαι πάντα με τη γυναίκα. Η Ιστορία και η κάθε εποχή κουβαλάει τα δικά της πράγματα. Όμως όσο υπήρχε η σχέση αρσενικού-θηλυκού υπήρχε κακοποίηση. Ξεκίνησε από την Αμερική μία μόδα που καλώς ξεκίνησε. Όμως εγώ είμαι εναντίον της υπερβολής. Με ενοχλεί γιατί δεν θέλω να τρομάξουμε τα αρσενικά. Να μη φοβηθούν να φλερτάρουν. Το ότι η γυναίκα μπορεί να μαρτυρήσει την κακή συμπεριφορά του αρσενικού είναι υπέροχο αλλά μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη», της απάντησε η Βάνα Μπάρμπα.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από τις σχέσεις» της είπε η Φαίη Σκορδά, με την Βάνα Μπάρμπα να αναφέρει: «Συμπλέουμε Φαίη μου αλλά τίποτα στην υπερβολή. Τα media έχουν ευθύνη. Δεν είμαι εναντίον, είμαι μαζί, εμείς πολεμάμε για τη φύση της γυναίκας. Οι γυναικοκτονίες είναι τρομερό φαινόμενο. Όμως λέμε ότι είμαστε μόνες. Βγήκα μια μέρα έξω και ήταν μόνες. Μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη να είναι εχθροί το αρσενικό και το θηλυκό. Είμαστε σε έναν πόλεμο. Να ξαναβρούμε τη σύμπλευση».

Όταν παρουσιάστρια σχολίασε ότι η κοινωνία εκπαιδεύει τους άντρες, η ηθοποιός της είπε: «Όχι η κοινωνία, η μητέρα τον εκπαιδεύει. Εσύ σαν μητέρα έχεις εξουσία. Από μας ξεκινάει γλυκιά μου!». «Εγώ αν είχα κόρη δεν θα τη μάθαινα να έχει ανάγκη από έναν άνδρα για να είναι ευτυχισμένη στη ζωή», της ανταπάντησε η Φαίη.

Το αποστομωτικό σχόλιο της Μπάρμπα για την Σκορδά
«Εσύ έκανες κι έναν γάμο, που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Μου λες δεν έχω ανάγκη να προσδιοριστώ από έναν άνδρα. Ναι αλλά και γάμο έκανες για να προσδιοριστείς και παιδιά. Αν είχα γιο θα τον είχα καταστρέψει. Θα ήταν στην κατηγορία των αντρών που δεν θα σεβόταν τις γυναίκες. Τα λάθη ξεκινάνε από τη μάνα. Ευτυχώς ο Θεός μου έδωσε κόρη. Θα ήμουν μια μητέρα που θα τον έκανα νάρκισσο και με πλήρη ασέβεια στις γυναίκες» παραδέχτηκε.

Διαβάστε επίσης