Πέμπτη, 9 Ιουλίου

Καταρρακτώδεις βροχές από το Τρόοδος μέχρι τη Λευκωσία (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Kαταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στην περιοχή μεταξύ της βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου και του ζυγιστικού σταθμού Λατσιών.

ΒΡΟΧΕΣ

Συγκεκριμένα, στον Λυθροδόντα σημειώνονται καταρρακτώδεις βροχές, ενώ και στο Τρόοδος επικρατεί το ίδιο σκηνικό, με αποτέλεσμα ο δρόμος Καρβουνά-Τροόδους, να έχει καταστεί επικίνδυνος για τους οδηγούς.

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία ζητά από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί για αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών.


Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση και αστάθεια επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και των νοτιοανατολικών παραλίων. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα νότια και νοτιοδυτικά θα είναι παροδικά μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Αργότερα, αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ αλλά αρχικά στα παράλια θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης ή και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος παρόλο που στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες, κυρίως χαμηλές, νεφώσεις. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και των βορειοανατολικών παραλίων. Σε καταιγίδα πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.

Μέχρι το μεσημέρι ωστόσο, αναμένεται να καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή άνοδος, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Διαβάστε επίσης